SZC logo

Heves Vármegyei Szakképzési Centrum

OM kód: 203035/008 | 3300 Eger, Bem tábornok u. 3.

Intézmény logo

Heves Vármegyei SZC Kossuth Zsuzsanna Technikum, Szakképző Iskola, Kollégium és Könyvtár

HírekKözérdekű adatokKRÉTA

Bemutatkozás

Az út a sikerhez itt indul

A Heves Vármegyei SZC Kossuth Zsuzsanna Technikum, Szakképző Iskola, Kollégium és Könyvtár Eger, illetve Heves vármegye egyedüli egészségügyi, szociális, rendészet és közszolgálat, oktatás  ágazatokban kínál tanulási lehetőséget, ahová szívesen járnak a tanulók. 

Olyan ifjú felnőtteket kívánunk iskolánkban nevelni, képezni akik korszerű, általános és szakmai műveltséggel rendelkeznek, motiváltak a tanulásra, a munkára és tudatosan készülnek az egészséges életvezetésre, a közhivatali munkavégzésre.  

Hangsúlyt fektetünk arra, hogy tanulóink az Erasmus+ program révén megtapasztalják hazánk helyzetét Európában, elfogadják az európaiság szellemiségét, törekedjenek más kultúrák megismerésére és nyelvtudásukat szakmai szókinccsel bővíthetik, amit szakmai gyakorlatuk során gyakorolhatnak. 

Fontosnak tartjuk az eredményes képzés mellett azt is, hogy tanulóink érezzék a középiskolai képzés változásai értük van és a szülőkkel együtt nagyon tudunk örülni városi, megyei és országos tanulmányi, sport és szakmai eredményeiknek. 

Iskolánk kiemelt szerepet tulajdonít a magyar nyelv helyes használatának, az idegen nyelvek oktatásának, az informatikai képzésnek. Iskolánkban hangsúlyos a kommunikációs, önismereti fejlesztés, a művészeti nevelés, az egészséges testkultúra elsajátítása. 

Az angol, német nyelv oktatása lényeges, hiszen minden szakmai képzésünkben fontos, hogy diákjaink jól tudjanak kommunikálni idegen országban is, különösen, amikor szakmai gyakorlatukat töltik az Erasmus+ Tanulói mobilitás pályázatuk alkalmával. Az Erasmus pályázat révén diákjaink 3 hetes szakmai gyakorlatot töltöttek már Bécsben, Milánóban, Brnoba, Barcelónába. 

A szakmai képzésünkben mindenhol kiemelt jelentőséggel bír a hivatástudat építése, az egészségügyi, szociális és a rendészeti  szakma iránti elköteleződés építése, növelése, a valóságos munkaerőpiaci igény tudatosítása. Fiataljaink az általános ápoló, egészségügyi asszisztens, kisgyermekgondozó-, nevelő, közszolgálati technikus, közigazgatási ügyintéző, oktatási szakasszisztens, gyermek- és ifjúsági felügyelő, rendészeti őr és szociális ápoló- és gondozó szakmai végzettséget szerezhetnek 3 éves és 5-6 éves tanulmányaik befejezése után. 

A digitális kultúra oktatása szintén fontos szerepet kap, hiszen valamennyi szakterületen a dokumentáció elkészítése nagyon fontos szakmai készségek közé tartozik . 

Feladatainkat az alábbiakban megfogalmazott mottó alapján végezzük: 

„Az iskola arra való, hogy az ember megtanuljon tanulni, hogy felébredjen tudásvágya, megismerje a jól végzett munka örömét, megízlelje az alkotás izgalmát, és megtalálja a munkát, amit szeretni fog.” 

/Szent-Györgyi Albert/ 

Bemutatkozás

Partnereink

SZC logo

Heves Vármegyei Szakképzési Centrum


Heves Vármegyei SZC Kossuth Zsuzsanna Technikum, Szakképző Iskola, Kollégium és Könyvtár

3300 Eger, Bem tábornok u. 3.

Telefon: +36208583699

E-mail: titkarsag kukac kossuthzsuzsa.hu

OM azonosító: 203035/008

Felnőttképzési nyilvántartási száma: B/2024/000306


2024Heves Vármegyei SZC Kossuth Zsuzsanna Technikum, Szakképző Iskola, Kollégium és Könyvtár