SZC logo

Heves Vármegyei Szakképzési Centrum

OM kód: 203035/008 | 3300 Eger, Bem tábornok u. 3.

Intézmény logo

Heves Vármegyei SZC Kossuth Zsuzsanna Technikum, Szakképző Iskola, Kollégium és Könyvtár

 • Hírek
 • Közérdekű adatok
 • KRÉTA
Széchenyi 2020

Projektek

Erasmus+

A Heves Megyei Szakképzési Centrum Kossuth Zsuzsanna Technikum, Szakképző Iskola, Kollégium és Könyvtár az elmúlt tanévek során több sikeres pályázatot nyújtott be az Erasmus+ program keretében. Intézményünk méltán büszke arra, hogy az Erasmus+ program keretében 2014 óta nagyon sok diákunk részt vett külföldi szakmai gyakorlatokon egészségügyi és szociális szakmák képviseletében. Ez az Erasmus pályázat lehetőségeket adott arra, hogy tanulóink szakmai kompetenciája fejlődjön és külföldi szakmai gyakorlati tapasztalatokhoz jussanak diákjaink és oktatóink.

Az Erasmus+ Tanulói és Tanári mobilitás KA1-projekt révén Ausztriába Bécsbe, Olaszországba Milánóba, Spanyolországba Barcelónába, Bulgáriába Várnába 3 hetes szakmai gyakorlatot töltöttek tanulóink.

A tanári mobilitás pályázat keretében 15 fő oktatónk vett részt 2023. május 27-től június 02-ig szakmai látogatáson Bulgáriába, Várna városában, ahol egészségügyi és szociális intézményeket monitoroztak. A projektjeink hasznosak voltak, mert módszertani megújulást eredményeztek tanulóink és oktatóink számára, melynek során sok tapasztalatot szereztek a külföldi iskolai, egészségügyi és szociális intézményrendszerekről.

Az Erasmus+ program pályázat által az idegennyelv-oktatás, az IKT eszközök használatának lehetőségei terén is bővítették ismereteiket a Kossuthos diákok és oktatók. A külföldi szakmai gyakorlatokon tanultakat itthon is tudják hasznosítani mind a diákok, mind az oktatók. Az új módszereket az Erasmus programban résztvevő diákok továbbadják demonstermi órák keretében. Az oktatók a szakmai tapasztalataikat beépítik tanóráikba, mellyel változatosabbá, érdekesebbé teszik diákjaink számára.

Jelenleg szervezés alatt van a következő pályázatunk szakmai gyakorlati előkészítése Csehországba Brno városába, ahol az általános ápoló, egészségügyi asszisztens és szociális ápoló és gondozó szakos tanulóik vesznek részt 2023 szeptemberben.


Partnereink

  SZC logo

  Heves Vármegyei Szakképzési Centrum


   • Intézmény logo
   • Heves Vármegyei SZC Kossuth Zsuzsanna Technikum, Szakképző Iskola, Kollégium és Könyvtár

    3300 Eger, Bem tábornok u. 3.

   • Telefon: +36208583699

    E-mail: titkarsag kukac kossuthzsuzsa.hu

    OM azonosító: 203035/008


   2023Heves Vármegyei SZC Kossuth Zsuzsanna Technikum, Szakképző Iskola, Kollégium és Könyvtár