SZC logo

Heves Vármegyei Szakképzési Centrum

OM kód: 203035/008 | 3300 Eger, Bem tábornok u. 3.

Intézmény logo

Heves Vármegyei SZC Kossuth Zsuzsanna Technikum, Szakképző Iskola, Kollégium és Könyvtár

HírekKözérdekű adatokKRÉTA

Hírek

2024. jan. 23.


  • Dicsekvés :)

A Kossuth az ország legjobb 100 technikuma között

Idén a legjobbak között van a Heves Vármegyei SZC Kossuth Zsuzsanna Technikum, Szakképző Iskola a technikumi rangsor TOP 100-as listájában.

A Kossuth az ország legjobb 100 technikuma között

A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal és az Oktatási Hivatal adatai alapján minden évben elkészül a technikumi rangsor TOP 100-as listája. Ebben az évben a Heves Vármegyei SZC Kossuth Zsuzsanna Technikum, Szakképző Iskola, Kollégium és Könyvtár is felkerült a legjobbak palettájára.

A rangsor összeállítása hat összevont mutató – a szakképző intézménybe beiratkozó tanulók előző tanév végi tanulmányi eredménye, a kilencedik évfolyam megkezdésekor megírt bemeneti szakképzési kompetenciamérésen elért eredménye, az évfolyamot sikeresen teljesítők aránya, a technikum tanulóinak érettségi vizsgaeredménye, az intézmény teljes munkaidős oktatóinak az oktatói összlétszámukhoz viszonyított aránya, valamint az intézmény digitális eszközellátottsága – alapján történt.

A Heves Vármegyei SZC Kossuth Zsuzsanna Technikum méltán került be a legjobbak közé, hiszen az elmúlt években sokat tett a vármegye egészségügyi képzéseinek megújításáért. Kiváló szakmai kapcsolatot ápol a Heves Vármegyei Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézettel, ahol duális képzés keretében folyik a leendő egészségügyi dolgozók gyakorlati szakmai felkészítése. Kiemelt figyelmet fordít a felnőttek szakmai oktatására is, lehetőséget teremtve ezzel az egészségügyben elhelyezkedni kívánó, munka mellett tanulni akarók számára a mentőápoló, általános ápoló, rehabilitációs terapeuta szakma megszerzésére.

Az egészségügy mellett a szociális ágazat is kiemelt képzési területe az intézménynek. A szociális ápoló és gondozók esetében a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Gondviselés Háza-Egri Idősek Otthonával, a kisgyermekgondozó nevelők és a gyermek és ifjúsági felügyelők képzésében az egri Gyermekjóléti és bölcsődei igazgatósággal együttműködve, duális képzés keretében valósítja meg a leendő szakemberek felkészítését.


Az iskola aktív szereplője a rendészeti oktatásnak, ahol a jövő közszolgálati technikusait (közigazgatási ügyintéző, rendészeti technikus) képzik, illetve alapozzák meg a rendőri pályára készülők továbbtanulását.

Kiváló oktatóinak köszönhetően évről évre egyre több diák választja az iskolát. Barátságos, empatikus légkör fogadja a diákokat, amely ösztönzi, támogatja a tanulókat a magas szakmai követelmények teljesítésére.

A HEOL cikke a témában

KAPCSOLÓDÓ HÍREK


József Attila szavalóverseny

József Attila szavalóverseny

Április 10-én két tanulónk (Ferencz Eliána 10.A és Gubola Krisztina 10.B) vett részt a József Attila szavalóversenyen.

2024. ápr. 10.


Diákolimpia - Labdarúgás Városi Döntője

Diákolimpia - Labdarúgás Városi Döntője

Április 10-én az Északi Sport pályán került megrendezésre a Diákolimpia - Labdarúgás városi döntője.

2024. ápr. 10.


Ökölvívó Magyar Kupán aranyérem született

Ökölvívó Magyar Kupán aranyérem született

2024. március 04-06 között rendezték meg Pécsett az Ökölvívó Magyar Kupa versenyt. 

2024. ápr. 6.Partnereink

SZC logo

Heves Vármegyei Szakképzési Centrum


Heves Vármegyei SZC Kossuth Zsuzsanna Technikum, Szakképző Iskola, Kollégium és Könyvtár

3300 Eger, Bem tábornok u. 3.

Telefon: +36208583699

E-mail: titkarsag kukac kossuthzsuzsa.hu

OM azonosító: 203035/008

Felnőttképzési nyilvántartási száma: B/2024/000306


2024Heves Vármegyei SZC Kossuth Zsuzsanna Technikum, Szakképző Iskola, Kollégium és Könyvtár