06 70/641-2563 | 36/515-020 titkarsag@kossuthzsuzsa.hu

Rendkívüli felvételi eljárás – 2022

A középiskolai felvételi eljárás lezajlását és a felvételi jegyzék nyilvánosságra hozását követően előfordulhat, hogy gyermekünknek egy, általa megjelölt középiskolai szakra sem sikerült bekerülnie.

Semmi esetre nem kell kétségbe esni, hiszen a rendkívüli felvételi eljárás keretében van még lehetősége a diákoknak a betöltetlen középiskolai helyekre jelentkezni.

Amennyiben a tanuló az általános felvételi eljárás időszakában nem nyert felvételt egy középfokú intézménybe sem, vagy felvételt nyert, de bármilyen okból megváltoztatja döntését úgy – a 2022. május 09. és augusztus 31. között megtartható rendkívüli felvételi eljárás során – egyénileg, közvetlenül az általa választott középfokú iskolában való jelentkezéssel, az adott középiskolával való egyeztetést követően kérheti felvételét bármely olyan középfokú intézménybe, amelynek az általános felvételi eljárás lezárulása után maradtak betöltetlen férőhelyei.

A rendkívüli felvételi eljárásban való részvétel módját és feltételrendszerét a fogadó középfokú iskola igazgatója határozza meg. Az intézmény vezetőjének pozitív döntését követően a tanuló beiratkozhat a középiskolába.

A mi iskolánkban az 5 éves Oktatási szakasszisztens technikumi osztályba, és a 3 éves Gyermek- és ifjúsági felügyelő szakképző iskolai képzésbe lehet jelentkezni. Kérjük a tanuló 7. évvégi és 8. félévi jegyeit elküldeni, valamint egy pár mondatos bemutatkozó levelet a titkarsag@kossuthzsuzsa.hu címre.