SZC logo

Heves Vármegyei Szakképzési Centrum

OM kód: 203035/008 | 3300 Eger, Bem tábornok u. 3.

Intézmény logo

Heves Vármegyei SZC Kossuth Zsuzsanna Technikum, Szakképző Iskola, Kollégium és Könyvtár

HírekKözérdekű adatokKRÉTA

Galéria

Összes képgaléria
Együttműködés a rendőrséggel

Rendészetis tanulók a Váci Fegyház és Börtönben

    2023. március 21.

A Heves Megyei Szakképzési Centrum Kossuth Zsuzsanna Technikum, Szakképző Iskola, Kollégium és Könyvtár tanulói jártak az intézetben pályaorientációs és bűnmegelőzési célú intézetlátogatáson.

Az egri oktatási intézmény két rendészeti szakirányú osztálya látogatott a Váci Fegyház és Börtönbe, több mint ötven fő diák és tanáraik vehettek részt előadásokon és intézetlátogatáson. A vendégeket az intézet parancsnoka, Nagy Balázs István bv. ezredes fogadta a díszteremben, ahol a köszöntőt követően előadást tartott a Váci Fegyház és Börtönről, mely magába foglalta az épület és az intézet történetét is. Ismertette büntetés-végrehajtási szervezet működését, az intézetek feladatait és a Váci Fegyház és Börtönben zajló mindennapi tevékenységet.

Ezt követően személyügyi és titkársági szakterület vezetője prezentálta a hivatásos állományba vétellel járó jogosultságokat és kötelezettségeket, valamint a beosztások betöltéséhez szükséges felvételi követelményeket.

A tanulók, a nagy létszámra való tekintettel két csoportban indultak az intézet bejárására, melyen roppant fegyelmezetten és érdeklődően vettek részt, így kollégáink megbizonyosodhattak róla, hogy az egyenruha megfelelő viselése mellett a fiatalok az alakias követelmények alapjait is kitűnően elsajátították tanulmányaik során.

Az intézetlátogatás során a diákok a fogvatartottak elhelyezésére szolgáló zárkákat tekintették meg elsőként, ahol a különböző zárkafelszerelések szemügyre vétele mellett a körletfelügyelők feladatait is megtudták és a fogvatartottak napirendjébe is bepillantást nyertek. A következő állomás az intézet kápolnája volt, ahol az istentiszteleti hely történetéről és református börtönlelkész által koordinált hitéleti tevékenységről tudhattak meg érdekes információkat. A „Doberdó” történelmi körletrészre belépve a diákok ismét visszatekintettek a váci fegyintézet múltjának egy szeletébe, hiszen a részleg több, mint százötven éve épült.

A program következő állomásai a szolgálati ebek bemutatója és a gépjárműpark megtekintése voltak. A kutyavezetők és a szolgálati ebek fegyelmező gyakorlatokat hajtottak végre a gyakorlópályán, valamint a kutyatelep-vezető kolléga tartott rövid előadást a kutyavezetők szolgálatellátásáról és az intézetben dolgozó négylábúak feladatairól, kiképzéséről. A bejárás szállítójárművek bemutatásával végződött, mellyel egybekötve az intézet műveleti csoportjának vezetője megismertette a diákokkal a szervezetnél rendszeresített kényszerítőeszközöket és a szabályos ruházat átvizsgálás technikáját is.

Az eredeti cikk a Váci Fegyház és Börtön weboldalán


Partnereink

SZC logo

Heves Vármegyei Szakképzési Centrum


Heves Vármegyei SZC Kossuth Zsuzsanna Technikum, Szakképző Iskola, Kollégium és Könyvtár

3300 Eger, Bem tábornok u. 3.

Telefon: +36208583699

E-mail: titkarsag kukac kossuthzsuzsa.hu

OM azonosító: 203035/008

Felnőttképzési nyilvántartási száma: B/2024/000306


2024Heves Vármegyei SZC Kossuth Zsuzsanna Technikum, Szakképző Iskola, Kollégium és Könyvtár