Kollégium

BoldogIskola

Tisztelt Érdeklődő Fiatalok! Leendő Kollégisták!

Sok szeretettel köszöntünk honlapunkon és őszintén örülnénk, ha diákjaink között köszönthetnénk téged is!
Elsősorban azoknak a fiataloknak a jelentkezését várjuk, akik középiskolai tanulmányaikat Egerben folytatják, és kollégiumi ellátást igényelnek. Fontos szempont a tanulás, hiszen minden diáknak ez az elsődleges feladata! A diákjaink mindennapjaik nagy részét a kollégium falai között töltik, ezért fontos szempont a nevelés is. Nem titkolt célunk, hogy a ránk bízott fiatalok igényes, nyitott, és érzékeny emberekké váljanak, legyen igényük a tanulásra, hiszen a ma megszerzett tudás holnap már nem elég. A fiatalok a szabadidő hasznos eltöltésére a legkülönbözőbb szakkörökön vehetnek részt, valamint sokszínű kulturális lehetőségekből is választhatnak. Állandó résztvevői vagyunk az egri kollégiumok által meghirdetett versenyeknek, és sportvetélkedőknek. A kollégium életében a diákokat képviselő Diákönkormányzatnak markáns szerepe van.
Minden jelentkezőt szeretettel várunk!

Kollégiumi Étkezés

Napi háromszori étkezés: 843 Ft
Reggeli: 192 Ft
Ebéd: 391 Ft
Vacsora: 260 Ft
50%-os kedvezményben részesülök napi háromszori étkezése 422 Ft.

Kultúra, Sport, Szabadidő

Kollégiumunk épülete nem messze a belvárostól, az iskolaépület mellett, fás-ligetes területen helyezkedik el. Jelenleg 150 leány és fiú tanulónak nyújt otthont, akik a környező megyékből érkeztek. Tanulóink 90%-a az anyaiskola diákja, de fogadunk tanulókat a város más középiskolájából is. A diákok elhelyezése az épület három felső szintjén, 4-5 fős szobákban történik. Minden szint elején és végén társalgósarok található. A vizesblokkok a folyosók elején vannak. A folyamatos felújításoknak is köszönhetően kollégiumunk egyre komfortosabbá és otthonosabbá válik. A szobákban hűtőszekrény szolgálja a tanulókat, de rendelkezünk egy teakonyhával is.

Legfontosabb feladatunknak az iskolai tanulmányi munka segítését tartjuk. Ezen munkánkat segíti elő a számítógépterem, a kollégiumi letéti könyvtár, az internet hozzáférés. Rendszeresen korrepetálásokat tartunk magyar nyelv és irodalomból, matematikából (több csoportban és egyénileg is), történelemből, idegen nyelvekből, biológiából, fizikából, informatikából, szakmai alapozó tárgyakból. A kollégium legutóbbi tanulmányi átlaga 3,7 volt.

Lehetőség van intézményünkben a mindennapos testedzésre is az iskola tornatermében és a sportpályákon. Működik leány és fiú foci csapatunk, van kézilabda, kosárlabda, lehet asztaliteniszezni, tollaslabdázni, szobabiciklizni, futóedzéseket tartani.

A szabadidős tevékenységet szolgálja a klubszoba, illetve a kézimunka-terem, ahol agyagozásra van lehetőség, varrógép áll az érdeklődők rendelkezésére. Szívesen vesznek részt tanítványaink üvegfestő foglalkozásokon, szeretik a hennafestést is. Ismereteiket bővíthetik.

Szakköreinkről: szakköreinket önfejlesztéssel gazdagítottuk, minden nevelő beépítette a munkatervébe a felzárkóztatást, a tehetséggondozást, a versenyekre való felkészítést: az ÖKO-szakkör, a fizika szakkör, az angol- a kézműves szakkör, a városismereti- és a könyvtárszakkör is. Valamint: kommunikáció- és személyiségfejlesztés, kis matematikusok baráti köre.

Érettségi felkészítők: matematika, történelem, angol tárgyakból és igény szerint egyéni korrepetálások is vannak.

A szabadidős tevékenységek kínálatában megjelennek : Önfejlesztő, tehetséggondozó műhelyek létrehozása, kollégiumi közösségi, kulturális programok megvalósítása, valamint hagyományőrző és Háztartási szakkör.

Kollégiumi rendezvényeink a Kollégiumi Diákönkormányzat önkéntes munkájával valósultak meg. Kollégiumi rendezvények- Halloween, Mikulás, Karácsonyi vacsora, „hagyományőrző lagzi”, kollégiumi ballagás stb… szervezése. A kollégiumi hagyományaink ápolása folyamatos.

Jó kapcsolatunkat az egri Gárdonyi Géza Színházzal immár nem csak a kedvezményes, sőt ingyenes színházlátogatás, mutatják. Az elmúlt tanév során lehetőség nyílt néhány tanulónknak, hogy a kulisszák mögé bepillantsanak.

Minden évben részt veszünk a Megyei Kollégiumi Szövetség Eger Város Kollégiumainak rendezvénysorozatán, a 2014/2015-ös tanévében az “ÉV KOLLÉGIUMA” címért való versenyben III. helyezést, a kollégiumok közötti Spartakiádon tavaly 3. helyezést értünk el.

Udvarunkon nyársalásra is van lehetőség.

Szeretettel várunk mindenki, aki szeretné velünk megismerkedni, szeretne kollégiumunk lakója lenni.

A kollégium nevelőtanárai

Tóth Zsuzsanna kollégiumvezető (ének, család- és gyermekvédő tanár)
Balázs Gábor (filozófia)
Csató Antalné (biológia, mezőgazdasági ismeretek)
Győriné Plósz Zsuzsanna (matematika)
Löffler András (orvosi latin)
Dr. Magyar Istvánné (történelem, orosz, német)
Tóth Edit (magyar, könyvtár)
Winklerné Bóta Bernadett (angol)

Események a Kossuthban

< 2018 >
Április

A tanulmányi területek kódjai

3101 - Gyakorló ápoló
3102 - Gyakorló csecsemő- és gyermekápoló
3103 - Kisgyermekgondozó, -nevelő
3104 - Közszolgálati ügyintéző
3105 - Szociális gondozó és ápoló
3106 - Rendészeti őr

Mostanság

E-napló

Adataink

Egri SzC Kossuth Zsuzsa Szakközépiskolája, Szakiskolája, Kollégiuma és Könyvtára
3300, Eger, Bem tábornok utca 3.
OM azonosító: 203035

Központi telefonszám: 70/641-2563,
36/515-020

titkárság email: titkarsag@kossuthzsuzsa.hu
tel.: 70/641-2617
Kollégium nevelői szoba: 70/641-2568, 36/515-021

Igazgató:
Somoskői Lilla

Helyettesek:
Godó Gábor
Aranyné Bíró Erika
Tóth Zsuzsanna - kollégiumvezető

Gyakorlati oktatásvezető:
Terenyeiné Sebők Katalin

Telefonszámok itt

1 %

Egészségügyi Szakképzésért Alapítvány
számlaszám: 11739009-20132118
adószám: 18571059-1-10
Köszönjük felajánlását!